Môj malý zverinec

mačky, psy Príhody s mačkami, so psami, sliepkami, s korytnačkou, potkanom či baranom okorenila vlastnými "futovskými" radami, ako a prečo chovať doma zvieratká a ako im pripraviť dobré bývanie.

Ostriežik v konfliktnej situácii

ryby

Zo všetkého najmilšie je to, keď sa už plávaniaschopné deti ostriežika červeného ukladajú spať. Hneď po zotmení každý večer vracajú späť do hniezda a zhromaždia sa v jame pod vábiacou matkou. Otec medzitým rýchlo prejde celú nárdž a hľadá prípadných oneskorencov. Dlho ich k sebe neláka, ale ich jednoducho vdýchne do ústneho otvoru. Pripláva s nimi k hniezdu a vyfúkne ich do jamy.

Psia duša – Psie poslanie

psy

Všetci psi idú do neba... teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi! Autor tohto bestselleru W. Bruce Cameron je presvedčený, že pes sa môže narodiť viackrát za sebou, aby dostal šancu zdokonaľovať sa v rozličných zručnostiach a v chápaní ľudského správania. 

Geniálni psi

psy Alexandre Pongrácz Rossi z univerzity v Sao Paulo v Brazílii trénoval svoju fenku Sofiu, aby používala klávesnicu so symbolmi, ktoré predstavovali prechádzku, potravu, vodu, hračku, hru a jej krabicu. Sofia sa naučila tlačiť správny kláves v príslušnej situácii. Keď jej Rossi kúpil novú hračku, Sofia bežala ku klávesnici a stiskla […]

Inteligencia psov

psy

Jednou z najznámejších a najuznávanejších teórií o psej inteligencii je kniha amerického psychológa a kynológa Stanleyho Corena. V slovenčine táto kniha zatiaľ nevyšla, môžeme si ju však prečítať v anglickom origináli alebo v češtine.